Perjalanan jalan raya China

Pernahkah anda tertanya-tanya untuk melihat bahagian dunia lain? Adakah anda merancang percutian yang unik dan Adakah anda ingin mengalami sebuah negara yang benar-benar eksotik? Jika ya, anda mungkin ingin melakukan perjalanan ke China dengan kereta.

Dan juga untuk banyak pelancong, motosikal berkhidmat sebagai cara yang ideal untuk meneroka dunia, menawarkan banyak faedah yang sama sebagai Kereta, manakala lebih kecil, lebih mudah untuk meletak dan berpotensi menyeronokkan untuk menunggang. Tetapi anda tidak boleh hanya muncul di sempadan China dengan motosikal anda dan mengharapkan untuk mendapatkan kemasukan, dan ia boleh memberi manfaat untuk bekerja dengan Syarikat pelancongan motosikal profesional China .

Tetapi ia adalah penting untuk memahami bahawa menyeberangi China dengan kenderaan anda sendiri akan memerlukan persediaan yang ketara, kertas kerja, masa, usaha dan wang. Disally, anda akan memerlukan lesen pemandu Cina sementara, bersama-sama dengan permit untuk setiap Wilayah China perjalanan anda akan membawa anda melalui, jadi anda akan perlu merancang laluan terlebih dahulu.

Memandu melalui China boleh menjadi banyak keseronokan dan tidak syak lagi bahawa anda akan dapat mengalami pelbagai tarikan unik. Walau bagaimanapun, kita juga perlu ingat bahawa ini adalah sebuah negara asing. Walaupun sesetengah peraturan mungkin kelihatan biasa, senario lain boleh agak mengelirukan bagi mereka yang baru ke rantau ini.

Ramai orang bermimpi memandu melalui Tibet dalam kereta mereka sendiri, tetapi tidak lama lagi mendapati bahawa ini adalah kurang praktikal daripada hampir di mana-mana sahaja di planet ini. Bukan sahaja China mempunyai beberapa hukum yang ketat di dunia berkenaan dengan kenderaan asing, tetapi pelancongan dalam Tibet juga sangat terhad, terutama yang berkaitan dengan perjalanan bebas. Walau bagaimanapun, dengan perancangan yang teliti, ia adalah mungkin untuk memandu ke Tibet di dalam kenderaan anda sendiri.